Zink

Zink er et smukt og fleksibelt materiale, som er blevet anvendt i Danmark indenfor blikkenslagerfaget siden 1700-tallet. Det er et smukt og levende materiale, der klæder både sten, træ og beton. Den smukke patina giver et unikt tag, der bliver smukkere og smukkere, som årene går.

I kraft af sin formbarhed kan zink klare stort set alle taghældninger. Der anbefales dog mindst 5 grades hældning. Det er optimalt til buede tage eller andre faconer, hvor traditionelle tage har svært ved at følge med. Da der ikke kan gro mos og alger på et zinktag kræver det ingen vedligeholdelse.

Zink er et de mest miljøvenlige byggematerialer, der findes. Det er et grundstof – 100 % genanvenligt og ugiftigt. Brugt zink kan smeltes om og bruges igen. Miljøet belastes heller ikke af giftige overfladebehandlinger, da zinken danner sin egen naturlige beskyttelse.

Zink har en meget fin holdbarhed i atmosfæren. Dette skyldes udelukkende, at zinken overtrækkes af et beskyttende lag af zinkkarbonat (patina). Efter 1 til 5 år antager zinken i atmosfæren helt naturligt den mere gråblå farve frem for den mere blanke. Det er dog muligt at få zinken forpatineret. Dvs. at den gråblå farve er tilstede allerede ved starten, og det har betydning for arkitekturen.

https://roeddingblik.dk/